OPVALLEND MINIMALISME: DE POLSSNOEPJES VAN GMTRY WATCHES!

Of we geïnteresseerd waren in een nieuwe horlogemerk van 2 jonge Antwerpse ondernemers en een Fin? Uiteraard, zeker als ze er zo goed uit zien als de exemplaren van GMTRY watches! Omdat we wel eens meer wilden weten over het label sprongen we op de stadsfiets en bolden we naar Antwerpen Zuid, waar we één van de oprichters Miguel Michiels op een terrasje wat vragen voor de voeten wierpen.

Hoi Miguel, hoe kom jullie er op van een horlogemerk op de markt te brengen?

Samen met een andere Antwerpse ondernemer en een Fin hebben we GMTRY watches opgericht. We hebben alle drie een voorliefde voor bruisende steden, minimalisme en unieke hebbedingen. Ondanks het feit dat we allemaal een verschillende achtergrond hebben hadden we wel één frustratie gemeen: We waren op zoek naar het perfecte horloge dat nog niet iedereen had, maar dat vonden we niet. Een opvallend, minimalistisch horloge met een eigen identiteit zonder dat we er een fortuin aan moesten uitgeven bleek niet te bestaan. GMTRY watches is hieruit ontstaan als een gewaagd, leuk fashion statement.

GMTRY-27

Dat is alvast een goede reden! En waar halen jullie vervolgens jullie inspiratie?

We combineren onze passie voor urban architectuur, geometrie en minimalistische om zo modieuze en ‘one of a kind’ uurwerken te ontwerpen.

Nu heren, er zijn al héél wat horlogemerken, hoe maken jullie het verschil?

We willen enkel horloges ontwerpen die we ook zelf, met trots kunnen en willen dragen. We ontwerpen geen horloges die we niet zelf leuk vinden. We leven alle drie in een vrij snel en urban tempo, waar we maandagochtend ambitieus aan de corporate werkweek beginnen om vervolgens na het werk echt te gaan ondernemen en ’s avonds af en toe nog eens op stap gaan. Zondag “unwinden” we en vervolgens beginnen we weer gewoon opnieuw.

GMTRY watches zijn een onderdeel van deze levensstijl!

Ok helder, en wat mogen we van jullie uurwerken verwachten?

Verwacht een simpel, oogverblindend en kwaliteitsvol horloge dat zowel op maandag, zondag als ‘s avonds gedragen kan worden. De strakke designs, geometrische vormen en uitwisselbare straps (je krijgt er standaard twee bij ieder horloge) laten het toe de horloges in een handomdraai te matchen aan je gemoedstoestand of outfit, zodat je no matter what occasion, niet gewoon een  accessoire draagt, maar een fashion statement maakt.

We zijn trots op onze levensstijl en op onze achtergrond, vandaar dat elke horloge er goed uitziet, zowel met t-shirt als met een pak.

GMTRY-100

Klinkt goed! Kan je ook nog even de naam GMTRY duiden Miguel?

GMTRY is de “minimale” afkorting van het woord “GEOMETRY”. GMTRY staat symbool voor de symbiose van de gebouwen, de mensen en de atmosfeer (of snelheid) in de bruisende hoofdsteden waarin we leven. Elke stad heeft zijn eigen symbiose, identiteit of GMTRY, die we tot uiting laten komen in de unieke geometrische vormen en minimale patronen van onze uurwerken. 

GMTRY-13

Miguel, de passie straalt er af, we nemen aan dat dit slechts een beginpunt is?

Als ondernemers in hart en nieren zal het hier inderdaad zeker niet stoppen. We zijn vandaag gestart met 4 designs, die we alle drie ook dagelijks dragen en willen in eerste instantie deze in beperkte oplage op de markt brengen. Met nieuwe designs zijn we ondertussen al druk bezig. Denk aan nieuwe watch faces, nieuwe bijpassende straps en een vrouwenlijn op termijn (omdat we hier regelmatig vraag naar hebben). Een verdere uitbreiding van het gamma buiten horloges staat vandaag nog niet op de planning, maar is zeker een horizon die we nog willen verkennen. Het is voor ons belangrijk dat we ons publiek niet overladen met een heel diep en breed gamma, maar vooral met een kwaliteitsvol, bescheiden en sexy aanbod, dat we ook zelf dragen.

Een duidelijke visie en waar en vanaf wanneer zijn deze pareltjes verkrijgbaar?

De eerste 4 designs (polygon en contour series) vallen te bestellen via www.gmtrywatches.com. Fysieke verkooppunten zijn er nog niet, maar schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven! 

We wensen jullie alvast veel succes! Volg deze jonge ondernemers ook zeker op Facebook en Instagram. De heren geven ons trouwens ook de kans om één horloge te winnen. Volg dus ook zeker Whatmatters op Facebook en neem aan de wedstrijd!

Foto Credits: Ian Hermans

Scroll to Top